Generelt om travsport

Hester er noe vi mennesker har brukt helt siden vi oppdaget de. Visste du forresten at hester ikke fantes på det amerikanske kontinentet før spanjolene oppdaget det, og begynte å transportere hester dit? De ble utryddet for flere tusen år siden, og det var på grunn av de innvandrende styrkene at dette flotte dyret ble introdusert igjen på hele kontinentet. Det har jo også på sin side gjort at hestesport også har blitt svært populært både der, men også rundt om i verden, til og med travsport, som vi nordmenn er så glade i, er noe som drives med der borte også.

Det er en sport med rik historie, som blir drevet med i mange land i den vestlige verden, hvor den i all hovedsak er basert. Du finner ikke mye travsport i land i Asia eller Afrika, da de driver med andre varianter av hestesport. Travsport er jo at man har en hest som er festet til en sulky, hvor kusken sitter. Sulky er en lett vogn med to hjul, og kusken har på seg sin drakt, eller kostyme, og det er noe som har blitt utrolig populært i Skandinavia, Sverige spesielt, men også her i Norge.

Vi har jo faktisk vårt eget travforbund her, og det finnes også egne tv-kanaler som viser trav. Den største grunnen til at det har blitt så stort fokus på trav her i Norge er fordi at det er veldig populært blant de som gambler, og som ved nesten alt som handler om løp, så ønsker folk å satse på det. Det folk er glade i kan man lage penger av, og når det til og med finnes egne dedikerte baner til travsport rundt om i landet, så forstår man raskt hvor populært dette faktisk er.

Spesielt rart er det jo ikke faktisk, når man tar med i beregningen at det første travløpet som ble holdt i Norge var helt tilbake i 1832, så vi har en lang og rik tradisjon med dette. Det er faktisk i USA denne sporten først startet, noe som kan være litt overraskende for noen, da det nesten virker som om svenskene startet med det først.

Hester kan brukes til så utrolig mye, de store og kraftige dyr som vi har blitt veldig glade i. De bør bli ivaretatt og det er godt å se hvor bra vi behandler hester, og dyr generelt i dette landet. Det er jo også de kan prestere så bra som de gjør, og de tjener utrolig mye penger for sine eiere og i konkurransene generelt. V75 er en av de mest populære tidsfordrivene for mange voksne nordmenn, og sannsynligvis kommer det til å fortsette i ganske mange år fremover, heldigvis!