Litt om hester og travsport

Det er mange herlige dyr som vi mennesker er glad i. For mange er hunder deres beste venn, men det er også vi som er utrolige glad i hester som mener dette er vår beste venn. Hester er rett og slett herlige. Det er så klart ikke like lett på ha dette dyret hjemme i huset, og det er derfor man ofte har hesten sin i en stall. Her pleier den å stå om natten spesielt og den er ute på beite om dagen.

Mennesker, eller forskjellige eiere av hester, bruker hestene til forskjellige ting. Noen velger å bruke hesten til å ha den mest som et kjæledyr og rir litt innimellom, samtidig som de passer på den. Noen andre konkurrere med hesten og rir løp. Dette kan være mange forskjellige grener og hvis du har sett for eksempel Oslo Horseshow, så er du nok ganske klar over dette. Er du en eier av en hest så vet du sikkert en del om dette også.

Husk at selv om noen liker å konkurrere med hesten, så betyr ikke dette at de er noe mindre glad i hesten sin, selv om det kanskje i flere tilfeller blir en annet bånd mellom eier og hest når man har den mer som et kjæledyr og passer på det. Ofte må de som har hest profesjonelt bytte hesten sin hvis den ikke presterer bra nok. Dette er nok tungt for flere, men sånn er det i flere tilfeller, selv om man ikke alltid er nødt til å bytte hest så klart. Vi tenker bare at det blir litt annerledes når man har hesten

Skal jeg bruke hesten profesjonelt eller mer som fritid?

Om du velger å bruke hesten profesjonelt eller om du ønsker å bruke den mer som et kjæledyr og passer på den når du tar en tur innom stallen. Du trenger ikke være en profesjonell i hestesport for å konkurrere med hesten din. Du kan passe på den og pleie den, mens du samtidig melder deg på noen konkurranser innimellom. Det kommer så klart også an på hva du har tid til.

Det er mye jobb å bare passe på hesten sin. Du må nesten innom stallen flere ganger i uken, mens du for eksempel har en avtale med stallen om at de mater hesten din. Noen velger også å bare leie hest, istedenfor å kjøpe en selv. Det koster så klart en del med hest og noen er nødt til å ta opp et lån som centum tilbyr her eller andre tjenester.

Uansett om du driver med hest profesjonelt eller har den mer som en fritidshest, så ønsker vi at du passer godt på den. Pass på at den holder seg frisk og at den får trening. Hester er flotte dyr og du kan virkelig få en flott bånd til hesten og de kan også få det til deg.