Hest for alle?

Hestesporten er i vinden som aldri før. Ikke nødvendigvis for å vinne store trofeer og internasjonal ære, men også for å ta vare på den gamle tradisjonen med hestehold. Hesten har hatt en viktig rolle i gårdsbruk mange århundrer tilbake i tid, og denne tradisjonen har holdt på å falme hen.

At unge i dag nå tar tilbake kunnskapen om hestehold er både imponerende og overraskende, og gjør at vi kanskje kan dra nytte av hesten i lang tid framover. Et utmerket transportmiddel, en maskin med ekte hestekrefter og verdens beste venn. Hest er noe de fleste kan ha glede av.

Anvendbar kunnskap

Det er mange ting man kan lære seg med hester. Man kan utdanne seg som hovslager for å lage nye hestesko, eller bli veterinær med fokus på hester. Man kan lære seg å lage saler og tekken. Da blir man salmaker. Kunnskap om hestens anatomi og gangarter kan anvendes til å drive med oppdrett eller travsport.

Starte opp turismenæring

Folk elsker opplevelser, og flere blir nå med på tur til hest. Dette er arrangerte turer der man begir seg ut i marka med oppakning på hest og slede. Norge er så mye mer enn bare det vi ser fra hovedveiene til vest og nord. Her er det mulig å legge opp turer med forskjellig lengde og vanskelighetsgrad.

Er hest for alle?

Man bør ha en egeninteresse for hester om man skal få noe ut av hesteholdet. Men mange bruker tiden med hest til å få styring på vonde tanker og problemer. Derfor kan også hest brukes i terapi. Det å holde hester krever jo stor plass, slik som en bondegård eller sæter på fjellet. Hesten er anvendelig og kan brukes til mangt, så derfor tror vi at mange flere kan dra nytte av det hesten gir av liv og glede.