Traverbanens skinnende legende!

Har du noengang hørt om den italienske travhesten Varenne? Han debuterte på banen i en alder av tre år. Etter noen innledende problemer, oppnådde han å gikk på å vinne det blå båndet i den italienske derby. Dette er det viktigste løpet for en italiensk-født traver, og her klarte han å slå den allerede berømte Viking Kronos. Denne hesten dominerte datidens generasjon travhester med største letthet. Han var født i Italia 8. februar 1995 etter American Winner og Conch, men ble trent i Sverige. Viking Kronos har blitt kjent for det store antallet seire som han klarte å oppnå i løpet av 3 år, men fremfor alt for å ha slått den store Varenne på National Grand Prix i Milano. Men som sagt ble han igjen slått av Varenne i den italienske derby like etter, og deretter var hans karriere over. For Varenne derimot, gikk det bedre. Den påfølgende sesongen (1999) vant han nesten alle de flotte premiene blant italiensk-fødte 4-åringer.

Flere store stjerner i travsporten

Under Varenne sin debut på den internasjonale scenen i Grand Prix of Nations på San Siro klarte han å beseire den kjente verdensmesteren Money Maker. Han avsluttet året ubeseiret, med totalt fjorten seire. Etter år 2000 begynte Varenne å konkurrere mot de sterkeste travhestene over hele verden. I løpet av samme år deltok han 18 ganger i viktige løp, der han ble en vinner hele 13 ganger. Senere vant han Lotteria di Agnano og Gran Premio Giubileo 2000 i Roma. Det finnes flere store travstjerner som snakker direkte til følelsesregisteret, akkurat som den italienske stjernen Varenne. En annen, og kanskje mer kjent, er den legendariske The Grey Ghost. Han er vel det vi kan kalle den amerikanske utgaven av Varenne. Begge disse hestene er flotte å se på, og har nok også av den grunn hatt en helt spesiell publikum-apell. Varenne er i dag en populær avlshingst, og står i en stall som er en konge verdig. Det kommer mange turister hvert år bare for å møte denne store stjernen. Også Viking Cronos ble en viktig avlshingst etter sin mye kortere karriere, men har langt i fra en like stor plass i folks hjerter.

Reis rundt i verden og møt stjernene

Dersom du er en stor traventusiast, så bør du være klar over at du kan få lån på dagen hos Sambla. Dette kan gjøre deg i stand til å reise til andre land for å se de største travstjernenes løp. Hva er vel mer spennende enn å kunne stå ved gjerdet når de suser forbi, i motsetning til å se det hele fra en TV- eller dataskjerm? Dra til land med en viktig og lang travhistorie, slik som Frankrike, Italia, USA, Canada, Australia eller New Zealand. Lær deg gjerne litt om travernes historie på forhånd, slik at reisen blir enda mer innholdsrik. Jo mer du vet, jo mer får du ut av en slik reise. Om du ikke liker å reise langt, så kan du oppleve mange store løp i vårt naboland Sverige også. Hit kommer det stadig store verdensstjerner som du kan få nyte i det virkelige liv. Men husk å planlegge turen godt!