Legenden Rex Rodney

 

Rex Rodney var sønn av den amerikanske hingsten Doctor Rodney, og den siste hesten til den travglade eieren Thorleif Thu. Han håpet på at denne hesten skulle være alt han hadde håpet på i et langt travliv, og kalte ham derfor Rex – kongen. Det ingen visste var at Thu skulle få alt han håpet på og vel så det. Rex Rodney ble nemlig en fantastisk traver, i manges øynes den beste travhesten verden noen gang har sett.

Noe av det mest interessante med denne hestens karriere er at det lenge var få som forsto dens potensial. Han var nemlig mye skadet og forholdsvis stor, slik at utholdenheten ble et problem de første årene. Etter debuten som treåring vant han ikke et eneste løp den første sesongen. Tidene bar heller ikke bud om at denne hesten hadde noe spesielt å by på.

Året etter begynte det imidlertid å ta seg opp. Rex Rodney stilte i 21 i løp, og vant 6 av dem. Han var med andre ord ingen dominerende hest, men hevdet seg bra. En tredjeplass i Grunndivisjonen på Bjerke, med en meget solid tid, var også imponerende og vakte noe oppsikt.

Det var imidlertid det neste året, da hesten allerede hadde blitt 5 år, at den virkelig begynte å skinne. Han vant 22 løp på hjemmebanen Forus, der han nærmest var uslåelig det året, og 25 løp til sammen.

Gjennombruddet kom også der, med seieren i Forus Open som seksåring i 1986. Da hadde hesten allerede hele 67 starter bak seg. Med denne seieren, som for øvrig var den femtende på rad. begynte også pressen å følge med litt ekstra på denne spesielle hesten. Grunnen var at Rex stilte i et felt som var uendelig mye sterkere enn det han noen gang hadde møtt før. Han hadde ikke en gang stilt i gulldivisjonen i V6, og her møtte han konkurranse fra flere av elitehestene fra Sverige.

Forus Open skulle senere bli dominert av Rex Rodney, som vant løpet hele fire ganger mellom 1986 og 1990. I tillegg vant han også Oslo Grand Prix og Elitloppet i Sverige. Dette ble det selvfølgelig store penger av, i alt 5,8 millioner kroner til den stolte eieren Thorleif Thu og med god fortjeneste også for den flinke kusken Kjell Håkonsen. Den dag i dag huskes Rex Rodney spesielt for måten han viftet med halen på oppløpet den gangen på Forus Open.